Spoštovani g. Vili Kovačič
Končno smo na nacionalki dočakali aktualno, koristno in globoko sporočilno oddajo. Skoraj zgodovinsko. Prepričala je še poslednjega omahljivega gledalca, da se na referendumu prav odloči. Sedaj je povsem jasno:
1. da je vladni predlog, predrag, nepremišljen, zavajajoč in nekoristen. Hvala, RTVSlo!
2. da sprejem predlagane investicije krvavo potrebujejo le predlagatelji zakona v ospredju  in tranzicijska omrežja v ozadju. Usihajoče tuje kredite bo treba pač nadomestiti z maj tveganim sesanjem krvi domačega davkoplačevalskega telesa. 

3. da je ob kampaniji o II. tiru razgaljena celotna nespodobno odvisna in povezana  vertikala, ki bi že po Ustavi morala ohranjati ločenost in neodvisnost  : režimski mediji (orkestrirano enoglasni ZA), vladajoča politika SMC (datumska nezdružljivost referenduma in predsedniških volitev ?), US ( kljub pritožbi dovoli kampanijo v času dopustov), DVK ( zamuda z vabili), ,,nevladne" organizacije (njihov ZA plačujemo davkoplačevalci), vlada sama sebe financira v kampaniji ZA, odtegne pa sredstva strani PROTI, itd. Zanimivo, vsi so ZA ali posredno podpirajo ZA. 
4.  da goste v oddajo vabi po ,,svojem" izboru RTVSlo. Tudi svojega skrbno pripravljenega in daljinsko vodenega in povsem neznanega  krta, ki verjetno na vibracijo  telefona v svojem žepu v odločilnem, zaključnem trenutku z izgredom  sesuje  oddajo. Scenarij za Štorijo, ampak vseeno, RTVSlo, hvala.

Če se bodo take vzgojne in izobraževalne oddaje pri naši najbolj javni medijski hiši nadaljevale tudi v času predsedniške kampanje , vam spoštovani g. Vili Kovačič in vašemu društvu Davkoplačevalci se nedamo, predlagam, da z zahtevo po ukinitvi članarine še malo počakamo. 

Peter Križnik