Zaradi posebnih navodil glavnega urednika urednikom rubrik o objavah o Drugem tiru, bodo o odmevih v času referendumske kampanje samo obveščeni o mnenjih z druge strani s pomočjo elektronskih medijev, objave pa bodo takoj po zapisu objavljene v CENZURA.SI.

Spoštovani!

Ob branju na spletu (Reporter) se mi je prikazal zapis ZA 2.tir , kliknila sem in prišla na stran http://www.drugitir.si/ , kjer so tudi izjave podpornikov. Potem, ko sem zagledala izjavo I. Boscarola,  sem mu napisala:
Spoštovani g. Ivo Boscarol!
Ob branju člankov na spletu se mi je pokazal propagandni letak ZA 2. tir -podporniki, slike, izjave in sem zagledala tudi vašo sliko (izjavo). Medtem ko vlada uporablja naš (davkoplačevalski) denar za agitprop 20 let starega projekta in vsakodnevno manipulira (alias laže) v tv prispevkih, pa moramo pobudniki referenduma PROTI pisati članke v pisma bralcev. No, sama obveščam tudi novinarje, toda učinki niso veliki, saj veste kdo obvladuje medije.
Pošiljam kratek članek, ki mi ga Delo kot kaže ne bo objavilo (mogoče sem izpolnila bonus, ko so objavili moj članek-repliko v PP29 SP Dela pred enim tednom, oboje v priponki), ker bralcem razlagam, v čem je razlika med Drugim tirom (ga ne podpiram) in drugim tirom (ga podpiram). Glede na to, da ste, tako kot sem tudi sama (ekonomistka), pristaš gospodarskega liberalizma, prevladujoče privatne lastnine in odgovornega ravnanja lastnikov, tudi države (državne investicije-2TDK), proti birokratizaciji ... , sem se začudila, ko sem vas (neodvisnega gospodarstvenika) zagledala med javnosektorskimi predstavniki (Mes) in tistimi, kjer je država pomemben lastnik (Colarič). 
Vem, da nimate časa prebirati spletnih novic, kjer dobite članke PROTI in razloge ZAKAJ PROTI. Vendar, s podporo takim projektom (Drugi tir) podpirate nesposobno vlado, ki nima kaj pokazati (gospodarska rast ni posledica njenih prizadevanj) v dobrih 3 letih!
Kaj naj še rečem-napišem, sem razočarana! 
Podporniki drugega tira, konkurenčne luke Koper in razvoja SLO gospodarstva pišemo na naslovu referendumdrugitir.si in cenzura.si in bomo glasovali PROTI!
Lep pozdrav iz Solkana
Iva Pavlin Žurman
vir slike: finance